O nama

Porsche BH d.o.o. generalni je zastupnik za marke Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Porsche i Volkswagen privredna vozila. Kao generalni zastupnik kompanija posluje od jula 2015. godine kao najmlađa članica najveće evropske automobilske maloprodajne porodice austrijske kompanije Porsche Holdinga iz Salzburga, koja posluje u više od dvadeset zemalja evropskog kontinenta, a prisutna je i u Južnoj Americi te Kini.

Porsche BH d.o.o. je tržišni lider sa markama koje zastupa dok je Škoda najprodavaniji brend u Bosni i Hercegovini. Uz uvoz i prodaju automobila, Porsche BH d.o.o. obavlja uvoz i plasman originalnih dijelova, originalne dodatne opreme, specijalnih alata i literature za marke iz Volkswagen koncerna, te razvoj prodajno-servisne mreže. Pored veleprodaje, u sastavu kompanije nalazi se i nezavisna poslovna jedinica za maloprodaju pod nazivom Porsche Sarajevo sa prodajno-servisnim centrima za brendove Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, CUPRA i Porsche, te rabljena vozila pod brendom Das WeltAuto. 

E-mobilnost temeljena na baterijama trenutno je najperspektivnija i najbrže dostupna CO2 neutralna tehnologija. Kako bi se postigao napredak, potrebna je i dobro razvijena infrastruktura za punjenje. U tu je svrhu i osnovan brend MOON koji predstavlja skup rješenja unutar domene e-mobilnosti koja su namijenjena da korisnicima električnih vozila omoguće sigurno i komforno punjenje vozila. 

Porsche BH d.o.o. sa svojim ugovornim partnerima predstavlja prodajno-servisnu organizaciju u potpunosti ustrojenu prema normama i standardima marki iz Volkswagen koncerna. Zajedno sa svojim ovlaštenim partnerima kupcima nudi prodajne i servisne usluge koje pokrivaju cjelokupnu teritoriju Bosne i Hercegovine.

Korporativna misija kompanije Porsche BH d.o.o. ogleda se kroz međusobno uvažavanje i poštovanje različitosti, zaštitu životne sredine, održivost proizvoda i usluga koji su usklađeni sa svim važećim propisima i standardima te ugovornim obavezama.  Naše korporativne ciljeve ostvarujemo isključivo pridržavajući se sistema usklađenosti  i integriteta što podrazumijeva odgovorno  djelovanje za kompaniju, poslovne partnere i zajednicu i ujedno predstavlja dvije osnovne  komponente naše strategije. Posebnu pažnju posvećujemo zadovoljstvu kupaca pa je stoga orijentiranost na kupca temelj na kojem želimo graditi naš uspjeh. U središtu našeg djelovanja je  posvećenost implementaciji elektromobilnosti na tržištu Bosne i Hercegovine te je kompanija Porsche BH d.o.o. nedvojbeno nosilac promjena u toj oblasti.

 

Kompanija posluje u skladu sa zapadnoevropskim standardima pri čemu nam pomaže sistem upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001-2015.