Compliance

Kodeks poslovnog ponašanja

U više od 60 godina svoga postojanja Porsche Holding je stekao zavidan ugled u preko 20 evropskih zemalja, u Kini i Južnoj Americi. Vrhunski proizvodi, kvaliteta usluge, ali i društvena odgovornost te visoki etički zahtjevi stvorili su od Porsche Holdinga najuspješniju evropsku kompaniju u području trgovine vozilima, originalnim dijelovima i dodatnom opremom.

Za globalnu kompaniju kao što je Porsche Holding, Compliance podrazumijeva pridržavanje moralnih načela i pravila koja uvelike prevazilaze lokalni zakonodavni okvir. Ta su pravila obuhvaćena kodeksom poslovnog ponašanja (Code of Conduct) koji vrijedi na svim razinama društva i za sve njegove zaposlene, u svim zemljama u kojima je Porsche Holding prisutan.

Porsche BH je dio Porsche Holdinga  sa kojim dijeli identitet i sistem vrijednosti. Kodeks poslovnog ponašanja Porsche Holdinga preuzet je u potpunosti i primjenjuje se bez izuzetka na sve zaposlene Porsche BH. Temeljne vrijednosti Porsche Holdinga među kojima su orijentisanost na kupca, maksimalna efikasnost, stvaranje nove vrijednosti, međusobno uvažavanje, odgovornost i ustrajnost za nas predstavljaju temelj na kojem želimo graditi svoj uspjeh.