Kako izvršiti provjeru prije odluke o kupovini vozila?

Kako bi dobili informaciju o provjeri vozila (da li vozilo zadovoljava minimalne tehničke uslove za uvoz) potrebno je da izvršite uplatu iznosa od 30,00 KM (PDV uračunat u cijenu) na sljedeći žiro-račun 1610000110600090.

Na uplatnici je potrebno navesti podatke, kako slijedi:

  • Prezime, ime, adresa i kontakt telefon (mobitel ili broj fax-a).
  • Svrha doznake: USLUGA PROVJERE VOZILA i navesti broj šasije (17 brojki).
  • Primalac: PORSCHE BH d.o.o. Bulevar Meše Selimovića 16, Sarajevo.

Uplatnicu sa podacima i kopijom saobraćajne dozvole vozila poslati na fax. broj 033 257 079 ili uplatnicu skenirati i poslati na e-mail adresu: homologacija(kwfat)porschebh(kwfdot)ba. U cilju što bržeg odgovora na Vaš upit, poželjno je navesti Vaš broj fax-a ili e-mail adresu na koju ćemo odgovoriti. U suprotnom, pismeni odgovor će biti proslijeđen putem pošte na adresu navedenu na uplatnici.

Napomena:
Provjeru minimalnih tehničkih uslova za uvoz vršimo SAMO za vozila Volkswagen, Audi, Seat, Škoda i Porsche. Za ostale marke NISMO u mogućnosti izvršiti pomenute provjere. Ako se provjera vrši za pravna lica potrebno je također navesti i PDV broj.

U nastavku navodimo primjer ispunjene uplatnice:

Ukoliko ste prethodno provjerili zadovoljava li Vaše vozilo kriterije homologacije, tada nema nikakve bojazni. Rezultat pregleda će biti "Potvrda o usklađenosti pojedinačno pregledanog vozila". Nakon toga možete pristupiti carinjenju, a potom registraciji vozila.