Novi Caddy i Transporter T6 zvanično predstavljeni tržištu BiH

2015-09-11

Sarajevo, 10.09.2015. - Volkswagen privredna vozila po prvi put u BiH predstavljaju četvrtu generaciju veoma popularnog Caddyja. Prodano je oko 1,5 milion nagrađivane prethodne generacije tokom jedanaest godina u kojima se proizvodila. Taj će uspjeh novi Caddy zasigurno nastaviti budući da su ovo urbano dostavno vozilo i njegova srodna varijanta, koja se koristi u privatne svrhe, prošireni i unaprijeđeni u svakom aspektu.

Sistemi vožnje koriste najsavremeniju tehnologiju, a novi motori pružaju maksimalnu efikasnost i usklađenost s normom izduvnih plinova EU6. Pored motora EU6 norme, za tržište BiH i dalje će biti dostupni motori sa EU5 normom.

Brojne nove sigurnosne karakteristike kao i one koje se odnose na udobnost novog Caddyja štite putnike i pružaju podršku vozaču. To je postignuto kroz velik broj sistema podrške za vozača, koji su bez premca u segmentu gradskih dostavnih vozila.

Dizajn novog Caddyja ne oduševljava samo oštrijim rubovima i jasno definiranim površinama s otmjenom jasnoćom. Redizajnirani prednji i profilirano izvedeni zadnji dio vozila daju novom kombiju nepogrešiv karakter - dodatno obilježen novim izgledom prednjih i stražnjih svjetala. Zadržavajući vrhunsku funkcionalnost, visokokvalitetno gradsko dostavno vozilo dobilo je značajno bolji nastup, ekskluzivnost i dinamičnost. U skladu s izražajnim vanjskim dizajnom, unutrašnjost vozila također sadržava naglašene linije i oblike. Upečatljive ukrasne letvice s integrisanim otvorima za zrak i nova generacija infotainment opreme naglašavaju savremen izgled novog Caddyja.

Caddy furgon sa motorima EU5 norme ima početnu cijenu od 23.165 KM bez PDV-a, dok osnovna putnička izvedba košta 23.623 KM bez PDV-a.

Volkswagen Caddy je lider u svom segmentu na tržištu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je u junu 2015. Volkswagen predstavio novu, šestu generaciju modela Transportera, Importer za Bosni u Hercegovinu kompanija Porsche BH zvanično je tržištu predstavila novi model i ozvaničila početak prodaje novog T6 u našoj zemlji. Model Transporter, koji se pod različitim imenima proizvodi još od 1950, godine kada je lansiran legendarni Typ 2 predstavlja jedan od najvažnijih modela u historiji Volkswagena koji je do sada proizveden u 12 miliona primjeraka. Najnovija, šesta generacija Transportera dobila je oznaku T6, a donosi moderniji dizajn izvana i u unutrašnjosti, s jako blagim retro stilom, u kombinaciji s najmodernijim sistemima sigurnosti, te potpuno novom ponudom motora koji ispunjavaju Euro 6 normu.

Nova generacija transportera donosi kvalitetnije materijale, a T6 je dobio instrumentnu ploču koja je stilski usklađena sa najnovijom generacijom VW modela, sa novim infotainment sistemima. T6 pokreće potpuno nova generacija motora, a uključuje 2.0 litarski četvorocilindrični benzinac, u varijantama sa 150 KS i 204 KS, te za bh. tržište značajniji dvolitarski TDI koji je dostupan u verzijama sa 84 KS, 102 KS, 150 KS i 204 KS. Benzinski motori dostupni su samo sa EURO 6 normom, dok će se TDI dizelski motori i dalje proizvoditi i sa EURO 5 normom koji dostupni u verzijama od 84 KS, 102 KS, 140 KS i 180 KS.

Kao i prethodnici, tako je i T6 dostupan u više različitih karoserijskih verzija, od putničke do potpuno teretne verzije. Povodom proslave jubileja i predstavljanja novog modela u ponudi je i specijalni model u ograničenoj seriji "Generation SIX" koji dolazi opremljen sa LED svjetlima, ukrasnim kromiranim paketom, specijalnim 18-inčnim lakometalnim poklopcima, dvobojnim eksterijerom i sjedištima presvučenim Alcantara kožom.

Cijena novog modela T6 je na razini prethodnog modela u izvedbi sa motorima koji posjeduju EURO 5 normu, dok će za motore sa EURO 6 normom cijena biti viša u prosjeku za 1500 KM. Osnovna teretna izvedba sa EURO 5 normom košta 36.010 KM bez PDV-a, dok osnovna putnička izvedba košta 34.738 KM bez PDV-a.