Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

2023-03-22

 

 

Najveće poslovno-sportsko druženje na snijegu, AUDI BORN2SKI Business Race, je šestu godinu

zaredom okupio predstavnike brojnih kompanija u idiličnom zimskom ambijentu Olimpijskog centra Bjelašnica.  U noćnoj timskoj utrci sudjelovalo je više od 160 takmičara koji su odmjerili skijaške vještine i brzine, braneći boje svojih kompanija.

Ponosni naslovni sponzor Audi BORN2SKI festivala alpskog skijanja je kompanija Porsche BH sa svojim brendom Audi koji njeguje jaku povezanost sa skijanjem dugu nekoliko decenija.

 

"Već dugi niz godina učvršćujemo poziciju brenda u kategoriji vrhunskih zimskih sportova i skijaških događaja, stoga smo izuzetno ponosni na činjenicu da je Audi partner Born2Ski utrke već šestu godinu zaredom. Audi prstenovi, Audi tehnologija i zimski sportovi savršeno si odgovaraju. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologija ključ su uspjeha i na skijaškim stazama ali i u kompaniji Audi. Cilj nam je da kroz naš rad pokrećemo novu energiju i pomjeramo granice, rušimo predrasude i stereotipe, te stvaramo savršeno okruženje za razvoj vrhunskog sporta. Audi će u budućnosti nastaviti podržavati uspješne sportske priče kao što je Born2Ski", istakao je Miran Stambol, brand mananger za Audi u Bosni i Hercegovini.

 

U prisustvu brojnih navijača i posjetitelja Bjelašnice, takmičari su pokazali zavidne skijaške vještine, a zatim uživali u after ski druženju i proglašenju pobjednika. Idealni vremenski uslovi, jedinstvene skijaške staze Bjelašnice, te sjajna atmosfera bili su poticaj da rekreativci večeras uživaju u adrenalinu pravog skijaškog takmičenja i najvećem  zimskom after work party-u.

Pobjednici u pojedinačnim kategorijama bili su Selma Hodžić iz kompanije Holdina, koja je osvojila prvo mjesto u ženskoj kategoriji i Kerim Sabljica iz kompanije Raiffeisen Bank, koji je osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji. Uz podršku brojnih navijača tim Raiffeisen Bank BH  je prvoplasiran u kategoriji velikih  kompanija, tim Porsche BH u kategoriji srednjih, dok je pobjedničko mjesto u kategoriji malih  kompanija pripalo Niho-Motors timu. Pobjedu u kategoriji Najfit kompanije, kompanije sa najvećim brojem takmičara, slavila je ekipa Raiffeisen banke.