Kompanija Porsche BH: Decembar u znaku pomoći najranjivijim kategorijama društva

2022-12-30

Sarajevo, 29.12.2022- Novogodišnji praznici su povod da se kraj poslovne godine obilježi humanitarnim i društveno odgovornim projektima pa je kompanija Porsche BH, kao i prethodnih godina, donacijama obradovala građane najranjivijih kategorija našeg društva.

Kao kompanija koja odgovorno djeluje prema lokalnoj zajednici i koja nastoji da unese radost i sreću u živote najmlađih, Porsche BH je darovao novogodišnje paketiće djeci SOS Dječijeg sela, Dječijeg doma Bjelave, te učenicima JU Srednja škole za stručno usavršavanje i radno osposobljavanje u Zenici.

 "Kao i svake godine, i u 2022.godini realizovali smo brojne društveno odgovorne projekte. Posebnu pažnju posvetili smo projektima koji se ogledaju u podršci kulturi, sportu i mladima jer je sretno djetinjstvo temelj života svakog čovjeka", kazala je Belgin Arnautović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Porsche BH.

Međutim, našu brigu trebaju i stari i nemoćni građani koji ovise o pomoći sugrađana. "Naša kompanija je u decembru podržala akciju udruženja Pomozi.ba pod nazivom  "Obrok za sve" i donirala sredstva za ca. 700 toplih obroka koji će biti odneseni na vrata starih i iznemoglih građana širom BiH. U uslovima teške ekonomske krize ne smijemo zaboraviti sugrađane koji nisu u mogućnosti da sebi obezbijede topli obrok. Mi u kontinuitetu podržavamo projekat "Obrok za sve" i naša podrška ni ubuduće neće izostati", dodao je Senad Olovčić, direktor firme Porsche BH.