Posljednja stanica E-caravana: U Banja Luci sjajan odziv na testne vožnje sa električnim automobilima

2022-09-09

Sarajevo, 9.9.2022- Nakon Mostara, Tuzle i Brčkog, E-caravan je 8.9. boravio u Banja Luci.  Događaj je u prisustvu mnogih zainteresovanih građana održan u centru grada na lokaciji "Parking Galerija" ispred Gradske uprave.

Nakon što se u javnosti mnogo govorilo o električnim vozilima napokon se i Banjalučanima pružila prilika da isprobaju vožnju električnih vozila, te su se s entuzijazmom odazvali pozivu i uživali u testnim vožnjama najnovijih električnih modela među kojima su bili modeli Škoda Enyaq, Volkswagen ID. 3 i ID. 4, ID. 5, Audi e-tron, Porsche Taycan, te plug-in hibridni SEAT Tarraco.

Zajedničkim snagama tima uvoznika Porsche Bosna i Hercegovina i ovlaštenih prodajno-servisnih partnera iz Banja Luke održana je manifestacija koja je imala za cilj svim građanima približiti iskustvo elektromobilnosti. Ovom prilikom grad Banja Luka dobio je na poklon jedan električni punjač brenda MOON, snage 22 kW, kojeg je u ime kompanije Porsche BH  šefu kabineta gradonačelnika, g-dinu Vladimiru Grujiću uručio Ismir Omeragić. Ovom činu prisustvovalo je i osoblje Gradske uprave Banja Luka.  

"Zahvaljujemo se svim Gradskim upravama koje su podržale održavanje E-caravana. Veoma je bitno da se građani upoznaju sa najnovijim tehničkim dostignućima u auto industriji, te da se uvjere da električni automobili nisu fikcija nego da se već koriste na našim cestama", izjavio je Omeragić.

Grad Banja Luka bio je zadnja stanica E-caravana. Ukupno je održano preko 160 testnih vožnji električnih automobila u četiri bosansko-hercegovačka grada.