Nastavak E-caravana: Građani Tuzle i Brčkog s oduševljenjem vozili električna vozila VW grupacije

2022-09-05

 Nakon Mostara,  E-caravan je 31.8. u organizaciji kompanije Porsche BH stigao u Tuzlu gdje su ispred  tržnog centra Mercator mnogobrojni građani uživali u testnim vožnjama najnovijih modela Volkswagen grupacije među kojima su bili modeli Škoda Enyaq, Volkswagen ID3 i ID4, Audi e-tron, Porsche Taycan, te plug-in hibridni SEAT Tarraco.

Potencijalni kupci su od stručnog tima kompanije Porsche BH i ovlaštenih partnera iz regije Tuzla mogli da dobiju sve informacije o električnim vozilima posljednje generacije, te da se  po prvi put okušaju u vožnji električnim automobilom.  Ovom prigodom direktor kompanije Porsche BH, Senad Olovčić, uručio je  direktoru JKP "Saobraćaj i komunikacije" d.o.o. Tuzla, Nedžadu Malikiću,  električni punjač "MOON", snage 22 kW, koji je namijenjen građanima Tuzle.

Nakon uspješno održane manifestacije u Tuzli, E-caravan se 1.9. uputio prema Brčkom gdje su vidno raspoloženi građani prihvatili poziv na probne vožnje. Na Trgu mladih obavljen je veliki broj testnih vožnji koje su realizovane uz svesrdnu podršku ovlaštenih trgovaca iz regije Brčko.

Kompanija Porsche BH aktivno radi na promociji e-mobilnosti u Bosni i Hercegovini. Sljedeće i ujedno i posljednje odredište E-caravana je Banja Luka 8.9.2022. Manifestacija će se održati na lokaciji "Parking Galerija" kod poslovne zgrade Elektrokrajine.