Novi Audi Q7

2015-07-21

Sarajevo, 21.7.2015. - u Audi salonu Porsche Sarajevo upriličena press konferencija i promocija novog Audi Q7.

Prisutnima (oko stotinjak zvanica iz privrednog i estradnog miljea te novinskim/tv kućama) obratili su se gospodin Aleks Vaszi - generalni manager Porsche Sarajevo, Dino Bratović - Audi Brand Manager i gospodin Senad Olovčić generalni menadžer Porsche Bosna i Hercegovina.

"Raduje nas da bosanskohercegovačkoj javnosti možemo predstaviti potpuno novi model atraktivnog Audi SUV-a", rekao je Audi Brand Manager Dino Bratović.

"Novi Audi Q7 može se pohvaliti da je prvo vozilo u svijetu koje ima prilagodljivi tempomat sa sistemom pomoći u slučaju saobraćajnih zastoja. Stavljen je na potpuno novoj MLB platformi koju će koristiti i nadolazeći Porsche Cayenne te novi Bentleyev SUV. Zahvaljujući platformi izrađenoj u velikoj mjeri od aluminijuma (više od 40 %), novi Q7 je izgubio čak 325 kilograma u odnosu na prethodnu generaciju. S vizuelne strane, on više ne djeluje preglomazno (dužina smanjena za 37 mm, širina za 15 mm). Osim toga, nova rješenja u unutrašnjosti vozila donijela su minimalistički ugođaj s osjetno manje kontrolnih prekidača. Uz mnogo jednostavnih instrumenata, interijerom dominira veliki infotainment MMI sistem" dodaje Bratović.

Novi Audi Q7 na bosanskohercegovačkom tržištu dostupan je već od 129.000 KM.

 

 

Više informacija o ovom modelu potražite na www.audi.ba