Građani Mostara vozili električna vozila VW grupacije

2022-08-26

Sarajevo, 26.8.2022- Kao najavljeno,  "E-caravan" je u organizaciji kompanije Porsche BH sa impresivnom kolonom električnih vozila posjetio grad Mostar. Lokacija za najavljene probne vožnje za građane Mostara bila je ispred Gradske Vijećnice gdje su brojni posjetioci testirali najnovije električne automobile iz VW grupacije. Na raspolaganju su bili modeli Škoda Enyaq, VW ID 3, ID 4, ID5, Audi e-tron, Porsche Taycan i plug-in hibrid SEAT Tarraco. Podršku organizaciji ovog događaja dali su ovlašteni trgovci marki Škoda, Volkswagen i AUDI sa područja Hercegovine. Ovom prilikom doniran je punjač snage 22 kW brenda MOON koji je uručen gradonačelniku Mostara, Mariju Kordiću. Uručenju donacije je prisustvovala i Edita Đapo, Federalna ministrica okoliša i turizma, te predstavnici Gradske Uprave.

" Zadovoljstvo mi je uručiti Vam električni punjač marke MOON koji je mali doprinos širenju mreže električnih punjača u Bosni i Hercegovini. Želimo da ovaj punjač bude na usluzi građanima Mostara i turistima koji dolaze sa električnim vozilima i kojih će biti sve više", izjavio je Senad Olovčić, član Uprave kompanije Porsche BH.

Kompanija Porsche BH aktivno radi na promociji e-mobilnosti u Bosni i Hercegovini. Sljedeća odredišta E-caravana su gradovi Tuzla, Brčko i Banja Luka.