Gala večerom u Vijećnici obilježeno 7 godina uspješnog poslovanja

2022-07-08

Sarajevo, 8.7.2022- Dugogodišnji lider u prodaji novih vozila u Bosni i Hercegovini, kompanija Porsche BH, sinoć je gala večerom u sarajevskoj Vijećnici proslavila sedam godina uspješnog poslovanja u društvu više od stotinu zvanica. Ovoj svečanosti prisustvovao je menadžment kompanije Porsche BH, predstavnici trgovačke mreže iz cijele Bosne i Hercegovine, te brojni poslovni partneri i prijatelji. Zvanični dio svečanosti otvorila je voditeljica Una Bejtović koja je u uvodu podsjetila na trenutke akvizicije kompanije od strane Porsche Holding Salzburg prije sedam godina nakon čega je pozvala članove uprave Porsche BH, Senada Olovčića i Alexa Vaszi da se kroz retrospektivu prisjete najznačajnijih događaja za ovu kompaniju.

 "Nakon sedam godina poslovanja Kompanije Porsche BH s ponosom mogu kazati da smo bili i ostali lideri na tržištu prodaje novih vozila u BiH. Naša strategija usmjerena je na dugoročno jačanje pozicije tržišnog lidera u postojećim i novim segmentima.

 Ovaj jubilej je prilika da se ujedno i od srca zahvalimo našim partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine bez kojih ova priča o uspjehu ne bi bila moguća. Svakako posebnu zahvalu dugujemo našim uposlenicima čija posvećenost i predani rad su bili od iznimnog značaja za razvoj i napredak kompanije", izjavio je Senad Olovčić.

Alex Vaszi je fokus svog izlaganja stavio na projekat elektromobilnosti i nove trendove u auto industriji. "Naša kompanija od 2019.godine intenzivno radi na implementaciji elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su da li svoj doprinos realizaciji ovog projekta. Do 2030.godine 70% vozila u Evropi bit će električna i Bosna i Hercegovina mora ići ukorak s vremenom. Nastavljamo ulagati u elektromobilnost kako bismo kvalitetno odgovorili na potrebe tržišta", kazao je Vaszi.

Večera je nastavljena uz ugodno druženje i zvuke muzičke izvedbe sestara Arijane i Elle Piknjač.

Atrakcija večeri bila je noćna instalacija sedam električnih automobila na trgu preko puta Vijećnice koja je privukla pažnju gostiju ali i prolaznika. Ovim svečanim povodom javnosti su po prvi put predstavljeni potpuno električni Škoda "Enyaq" i RS Audi e-tron GT, čime je dodatno obogaćena paleta električnih vozila u ponudi kompanije.

Porsche BH d.o.o. je austrijska kompanija koja u Bosni i Hercegovini posluje od 1.7.2015.godine. U okviru svog društveno odgovornog djelovanja koje obuhvata podršku socijalnim, ekološkim, sportskim i kulturnim projektima, Porsche BH je nedavno postao partner Sarajevo Film Festivala i ustupit će osam električnih i dva hibridna vozila kako bi dao doprinos dekarbonizaciji Sarajevo Film Festivala. Na taj način će za vrijeme trajanja festivala u odnosu na 2019.godinu oko dvadeset tona manje CO2 biti emitovano u zrak. ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.