Porsche BH postao distributer za električne punjače MOON

2022-03-03

Sarajevo, 3.3.2022. -Danas je u prostorijama Porsche Sarajevo, održana prezentacija  novog brenda MOON.

Brand MOON je projekat Porsche Holding Salzburg i distributer je široke palete električnih punjača, počev od AC punionica 11kW i 22 kW, do brzih punjača od 350kW. Prezentiran je i novoinstalirani najbrži punjač u Bosni i Hercegovini.

Radi se o superbrzom MOON Power punjaču od 150 kW koji puni automobil za nekih 30 minuta.

 Predstavljena je strategija brenda MOON, kao dijela Porsche Holding grupacije. Pored razlličitih vrsta punjača, brend MOON će u saradnji sa partnerima ponuditi kompletne usluge, počev od savjetovanja na licu mjesta, montaže sistema i stavljanja istog u funkciju. 

 Istaknuto je da su svi ovlašteni trgovci educirani kako bi mogli asistirati u servisiranju električnih vozila, te kako su u Bosni i Hercegovini kroz ovlaštenu VW mrežu trgovaca već implementirani svi standardi u pogledu e-mobilnosti, počev od specijalnih alata, servisa, kao i punjača koji su na usluzi našim klijentima. Gost prezentacije bila je i novinarka i blogerica  Mirella Sidro koja je zaljubljenica u automobile i koja u električnim vozilima putuje širom Svijeta. Ona je prisutnima prenijela svoja iskustva vožnje sa električnim vozilom od Njemačke do BiH, ali i iskustva vožnje širom BiH, ističući da je uz planiranje putovanja nesmetano mogla da putuje.