Novi SEAT prodajno-servisni centar u Sarajevu

2015-12-07

Sarajevo, 7.12.2015. - Kompanija Porsche BH d.o.o., uvoznik za automobile Volkswagen koncerna, danas je zvanično otvorila novi prodajni salon SEAT koji se sada nalazi u sklopu servisno-prodajnih objekata marki VW, Audi i Porsche na Bulevaru  Meše Selimovića 16 u Sarajevu.

U novom prodajnom salonu u potpunosti su implementirani CI standardi predviđeni za veličinu salona koja je u skladu sa tržišnim potencijalom i plasmanom vozila SEAT u Sarajevu. Po prvi put od 2001.godine, otkada je marka SEAT zastupljena u Sarajevu, kupci će profitirati od prodajno-servisih usluga na istoj lokaciji, te je SEAT po prvi put ravnopravan član i pod istim krovom sa  ostalim markama iz Volkswagen koncerna.

Novi prodajni salon je savremeno opremljen i usmjeren na kupce mladog i sportskog duha koji cijene kvalitet i najsavremeniju tehnologiju po pristupačnoj cijeni.

Inače, SEAT je u BiH prisutan od 2001.godine i time spada u tradicionalno prisutne automobilske marke u BiH. Do 2015.godine isporučeno je 1795 SEAT vozila, dok prosječno tržišno učešće iznosi 2,5 odsto. 60 odsto od ukupnog broja  SEAT vozila  prodato je u Sarajevu.

Dodatna pogodnost koja kupcima stoji na raspolaganju u periodu od 7.-11.12.2015  je kompletna gama SEAT testnih modela što omogućava upoznavanje sa najsavremenijom tehnologijom koju ovaj brend implementira u svojim vozilima. Osim toga,  SEAT u okviru "Mjeseca posebnih ponuda" svojim kupcima nudi sva lagerska vozila po specijalnim cijenama, finansiranje putem Porsche Leasinga, te godišnju polisu kasko osiguranja i set zimskih guma gratis.