Početak rada salona

2020-05-04

Sarajevo, 4.5.2020 - Na osnovu odluke Federalnog štaba civilne zaštite i odluke Republičkog štaba civilne zaštite RS o ponovnom otvaranju trgovina na veliko i malo, od danas je i prodajno-servisna mreža Porsche BH, uvoznika za automobile Volkswagen grupacije, otvorila vrata autosalona na cijelom području Bosne i Hercegovine.

Kupci ponovo mogu da posjećuju prodajne salone marki Volkswagen, Škoda, Audi, Seat i Porsche, te prodaju rabljenih vozila DasWeltAuto, uz obavezno poštivanje mjera zaštite kupaca i uposlenika. Trgovine su obavezne osigurati ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice), socijalnu distancu od najmanje dva metra i poštivati ostale higijensko-epidemiološke mjere.

Nakon prestanka rada autosalona u martu, kompanija Porsche BH je tokom mjeseca aprila privremeno implementirala online-platformu za rezervaciju i prodaju automobila kako bi svojim kupcima mogla pružiti uslugu i u vrijeme restrikcija zbog pandemije COVID 19. 

 "Naša prodajno-servisna mreža širom Bosne i Hercegovine je sada ponovo otvorila vrata svojim klijentima. Naši kupci nemaju razloga da brinu jer strogo vodimo računa o zaštitnim mjerama, a zdravlje naših kupaca i zaposlenih nam je na prvom mjestu", rekli su predstavnici kompanije Porsche BH.