SEAT u BiH predstavlja novu Aronu

2018-02-02

Sarajevo, 2.2.2018 - U Bosni i Hercegovini je zvanično počela  prodaja dugoočekivanog  crossovera  SEAT Arona. Ovaj model će šira javnost moći upoznati kroz projekat "SEAT Open Office"  u Sarajevo City Centru gdje je spomenuti model izložen. Koncept nazvan "SEAT Open Office" je osmišljen kao mobilna platforma koja posjetiocima donosi ugođaj prodajnog salona sa svim mogućnostima informisanja i kupovine koju kupci mogu dobiti u prodajno- servisnom centru. Kupcima će pored izloženog modela ARONA na rapolaganju biti i SEAT prodajni savjetnik koji će potencijalnim kupcima i svim zainteresovanim na adekvatan naćin prenijeti sve informacije o novom modelu , zakazati testne vožnje,  pomoći u odabiru modela i opreme,  pa čak i eventualno zaključiti Ugovor u kupovini željenog vozila.  Pored navedenog, svi posjetioci će moći koristiti najnoviji 3D SEAT konfigurator na ekranu osjetljivom na dodir velićine 65'' sa mnogobrojnim mogućnostima kao što su snimanje konfiguracije vozila i slanje na odabranu mail adresu, printanje ponude na osnovu konfigurisanog vozila, uporedba konfigurisanog vozila sa ostalim modelima iz game Seatovih modela kako bi se odabrao onaj automobil koji najbolje odgovara potrebama korisnika.

"Budućnost prodaje automobila se krije u što bližem odnosu proizvođača sa korisnicima automobila. Pružanje usluga kupovine i  odabira automobila neće biti isključivo zasnovano na odlascima kupaca u prodajno- servisne centre, nego i našim dolaskom na lokacije gdje mnogi provode slobodno vrijeme pokušavajući što više potreba zadovoljiti na jednom  mjestu",  ističe Senad Trnka, Brand Manager SEAT-a u BiH,  te dodaje : " SEAT Open Office " je samo mali pogled u budućnost prodaje automobila , kao i što nema sumnje da će online kupovina, digitalizacija i virtualna realnost otvoriti jedan novi oblik prodajnih kanala i komunikacije prema potencijalnim kupcima".

Arona je savršeni saputnik modela Ateca u rastućoj ponudi SUV vozila marke SEAT. Nova SEAT Arona treće je vozilo koje španjolska marka lansira u 2017. godini, nakon redizajniranog Leona i nove Ibize. Ona predstavlja još jedan dodatak portfelju marke SEAT u njenoj najvećoj proizvodnoj ofenzivi u povijesti, a koja također uključuje model Ateca,  te dolazeći veliki SUV, koji će biti lansiran u 2018. godini. Nova SEAT Arona svoje je mjesto našla u okviru portfelja SUV vozila kao mlađi izdanak obitelji. To čini na izvanredan način koji objedinjuje prednosti njenih kompaktnih dimenzija za gradsku vožnju s atributima crossover vozila koje je spremno na istraživanje svih vrsta terena. Iz toga je razloga SEAT Arona elegantna, prostrana, praktična i udobna za vožnju na posao tokom radne sedmice,  te pustolovna, robusna i dinamična  tokom vikenda.  

Ponuda ovog modela počinje sa verzijom  motora i opreme  1.0 TSI / 95 KS Reference , koja sa vrlo bogatom standardnom opremom iznosi  prihvatljivih  25.973 KM do registracije. Najskuplje izvedbe podrazumjecvaju opcije FR i Xcellence paketa opreme koje su cjenovno identične,  ali funkcionalno obogaćene drugačijom opremom zavisno od toga  da li se traži sportski ili elegantan karakter vozila.  S tim u vezi za izvedbu  ARONA FR  / XCELLENCE   1.0 TSI / 115 kupac će izdvojiti 32.937 KM do registracije.  Kraj ponude završava sa izvedbom  FR i  motorom 1.5 TSI / 150 KS. U pogledu dizelskih motora dostupan je učinkoviti i pouzdani 1,6 TDI motor sa snagom od 95 i 115 KS. Verzija s 95 KS može se povezati s 5-stepenim ručnim mjenjačem ili 7-stepenim DSG mjenjačem, a verzija sa 115 KS sa 6-stepenim mjenjačem.