Premijera šeste generacije uspješnog modela

2017-11-10

Sarajevo, 09.11.2017 - Porsche BH, generalni uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, predstavio je kompletno novo razvijenu generaciju Bestsellera - Volkswagen Polo. Novi Polo  ističe se jasnim, harizmatičnim dizajnom i nudi više mjesta za  putnike i prtljag. Razvijen je na potpuno novoj MQB modularnoj platformi, zahvaljujući kojoj donosi i sva inovativna tehnološka rješenja, kao i veliki broj sistema podrške vozaču.

Novi je Polo nastao pod motom: "Mi budućnost pretvaramo u stvarnost" - ideja vodilja Volkswagenove tržišne strategije. Ona definiše progresivne parametre za svaki Volkswagen. Novi Polo prvi je model koji je nastao i uvodi se na bazi ove strategije.

Volkswagen sa novim modelom Polo predstavlja jedno od najsavremenijih vozila na svijetu - jedan od najvećih među mališanima. To se između ostalog odražava u brojnim sistemima podrške i komfornim sistemima koji su do sada bili rezervisani samo za klasu Golfa i Passata. Već i osnovna verzija Polo "Trendline" serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju sa funkcijama Coming Home i Leaving Home, Bluetooth pripremu za telefon te sistem pračenja saobračja "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka.

Tri verzije opreme čine osnovu nove konfiguracije Pola: "Trendline", "Comfortline", i atraktivni "Beats", a nudi i niz drugih vrsta individualizirane opreme u vozilu. Šestu generaciju Pola u ponudi će imati sedam efikasnih benzinskih i dizelskih motora. U trenutku uvođenja na tržište moguće je naručiti dva trocilindrična benzinska motora s dvije najomiljenije razine snage u ovoj klasi: 1.0 MPI 55 kW / 75 KS i 1,0-litarski TSI snage 70 kW / 95 KS. Novi Polo sada je još šareniji i sa više mogućnosti za individualizaciju nizom novih boja, ukupno 14 vanjskih boja i 12 modela točkova.

Više informacija na: www.volkswagen.ba