Predstavljen novi Porsche model

2016-11-04

Sarajevo, 4.11.2016 - U Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, u bašti My Face-a,  Porsche BH je premijerno predstavio impresivnu Porsche Panameru, novo luksuzno izdanje ove poznate automobilske kuće.

Porsche je sa novom Panamerom bio dosljedan i još jednom izašao van konvencija, te napravio vozilo izvanredne snage i brzine karakteristične za sportske mašine koja istovremeno pruža komfor i ugođaj limuzine. Novo izdanje posjeduje laganu konstrukciju, koja, u kombinaciji sa isporukom snage bez napora, omogućava rukovanje automobilom koje je dostojno čistokrvnih sportskih automobila.

Nova Panamera je dizajnirana kako za putovanje kako na kraćim, tako i na dužim distancama, pri čemu će u svakom trenutku ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih vozača.

Panamera sa 4.0-litarskim twin-turbo V8 motorom, postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za čak 3,8 sekundi, što samo po sebi dovoljno govori o nadmoćnosti novog modela. Sport krono paket daje još bolje rezultate i u mogućnosti je ubrzati od 0 do 100 km/h za čak 3,6 sekundi.   Ovaj motor, kao i twin-turbo V6 mašina su sada kompaktniji i lakši, dok dizel varijanta twin-turbo V8 sa direktnim ubrizgavanjem goriva posjeduje ogromnu snagu i brzo odgovara na različite zahtjeve.

Vanjski izgled Panamere odaje dosta ravniji model sa zategnutijom siluetom što automobilu daje atletsku liniju koja je u skladu sa tradicijom eksterijera Porsche modela.  Enterijer je u potpunosti digitalno preuređen, tako da unutrašnjost automobila posjeduje crne interaktivne panele koji su prilagođeni korisnicima. Posebna karakteristika je tahometar koji je postavljen u središtu instrument table.

Još jedna zanimljivost koja izdvaja Panameru od drugih modela je sistem Porsche Car Connect, koji omogućava komunikaciju sa vozilom putem pametnih mobilnih uređaja i računara. Sa ovom funkcijom ste u mogućnosti dobiti sve podatke o vozilu, a možete mu poslati i zadanu destinaciju do koje planirate putovati.

Posjetioci nisu ostali ravnodušni na nove modele Panamere koji su predstavljeni na Vilsonovom šetalištu  i izrazili su iskreno oduševljenje ovim neprikosnovenim automobilom.