Predstavljen novi Porsche 911 Carrera

2015-12-15

Sarajevo, 16.12.2015. - U organizaciji kompanije Porsche BH, generalnog uvoznika za automobile marke Porsche, VW, Audi, Seat i Škoda, jučer je u Porsche Centru Sarajevo predstavljen novi Porsche 911 Carrera.

Model 911 je već decenijama najprodavanije sportsko vozilo na svijetu. Dolaskom nove generacije ovo vodstvo će biti nastavljeno,  jer inovativni turbo agregati, unaprijeđena šasija i novi multimedijalni sistem PCM (Porsche Communication Management System) čine ga savršeno opremljenim za nove izazove. Zahvaljujući Porscheovom iskustvu s razvojem motora koje traje više od četiri decenije,  kako u automobilskim trkama, tako u proizvodnji sportskih vozila, novi motori u 911 Carreri postavljaju nova mjerila u pogledu performansi, užitka u vožnji i ekonomičnosti. Sistem zakretanja zadnjih točkova, koji je sada po prvi put dostupan na modelima Carrera, značajno poboljšava stabilnost i upravljivost automobila prilikom dinamične vožnje.

Vanjski izgled 911-ke također donosi dosta novosti. Tu su sada potpuno nova prednja svjetla sa prepoznatljiva četiri LED dnevna svjetla u svakom faru,  kao i nove ručke na vratima. U okviru redizajna,  911-ka je dobila nove branike sa većim otvorima za dovod svježeg vazduha koji umjesto dosadašnje dvije, imaju tri horizontalne letvice. Osim novih svjetala i branika redizajniran je i poklopac motora, t.j. otvori za hlađenje. Umjesto horizontalnih rešetki ugrađen je poklopac sa vertikalnim elementima.

Novi turbo motori donose povećanje snage od 20 KS u kombinaciji s manjom potrošnjom goriva. Potpuno nova generacija motora sa biturbo tehnologijom  izoštrava jedinstevno iskustvo vožnje u 911 Carreri.

911 Carrera na BH tržištu dostupna je od 185.354 KM sa PDV-om, dok cijena predstavljenog modela 911 Carrera S Coupe sa snagom od 309 kW (420 KS) i 3.0 biturbo-boxer motorom iznosi 232.700 KM sa PDV-om.