Porsche predstavio novi Taycan

2024-06-24

20. juna 2024. godine održana je dugoočekivana promocija novog Porsche Taycana u Sarajevu.
Ovaj revolucionarni automobil, sinonim za performanse i vrhunski dizajn, predstavljen je na ekskluzivnoj lokaciji Oaza u Ilidži.

Porsche Taycan donosi brojne inovacije u električnu mobilnost, obećavajući da će redefinisati dinamiku vožnje sa svojim unaprijeđenim karakteristikama:

  • Više: Kapacitet punjenja povećan je na 320 kW, s poboljšanom regenerativnom kočnicom do 400 kW pri visokim brzinama.
  • Brže: Ubrzanje od 0 do 100 km/h unaprijeđeno je za 0,6 sekundi, s Taycan Turbo S koji to postiže za samo 2,4 sekunde.
  • Dalje: Domet je povećan do 678 kilometara (WLTP), što je porast od 35%. Taycan se može napuniti od 10% do 80% za samo 18 minuta.

Osim toga, Style Porsche je dotjerao dizajn Taycana naglašavajući karakteristike Turbo modela, dok su sve verzije obogaćene proširenom listom standardne opreme i najnovijim iskustvom vožnje u Porsche Driver Experience.

Uz tri varijante karoserije - sportsku limuzinu, svestrani Cross Turismo i sportski praktičan Sport Turismo - Taycan obećava impresivne performanse, podržane višemilionskim testovima i inovacijama koje su rezultat preciznog rada inženjera i test vozača Porscheta širom svijeta.

Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali ovom nesvakidašnjem događaju i podijelili s nama oduševljenje ovim izvanrednim dostignućem u električnoj vožnji.