Porsche BH podržao ACTC konferenciju

2024-06-03

Porsche BH partner konferencije ATCT "AI Crossroads: Shaping the Future of Traffic and Communications" u organizaciji Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA

 

Sarajevo, 31.05.2024 - Porsche Bosna i Hercegovina kao lider u automobilskoj industriji, drugu godinu zaredom podržava konferenciju ATCT koju organizuje Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu. Tim povodom su predstavnici kompanije Porsche BH: Miran Stambol, brend menadžer za Audi i električne punjače Moon; Dževad Kurtanović, rukovodilac postprodaje i Jasmin Lučkin, rukovodilac odjela za edukaciju i razvoj, posjetili prostorije Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA gdje im je dobrodošlicu zaželio dekan fakulteta V.prof.dr. Amel Kosovac. Na sastanku je uručena donacija kompanije Porsche BH u vidu poklona za učesnike konferencije te je razmotreno produbljivanje već postojeće saradnje kroz dodatne projekte i programe edukacije studenata.

 

Konferencija ATCT "AI Crossroads: Shaping the Future of Traffic and Communications" povezuje profesionalce, stručnjake i inovatore iz Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope s ciljem istraživanja najnovijih digitalnih rješenja i unaprijeđivanja projekata, proizvoda i usluga. Ovogodišnja konferencija će se održati u periodu 06.06.- 07.06.2024. u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke i Fakulteta za saobraćaj i komunikacije.